Joka paikka pursuaa nyt omenoita.  Ei saisi valittaa, hyvää ruokaa. Mutta...

Piti ruveta miettimään, jotain hyvää ja helppoa.

Mikroaaltouunia halveksitaan oikeassa ruoanlaitossa kovin. Mutta kyllä silläkin joitakin asioita voi ihan hyvin valmistaa, ja tosi kätevästi.

Kokeliin seuraavaa

- kuorin omenat perunaveitsellä ja
poistin siemenkodan sillä samaisella perunaveitsellä: veitsi omena läpi nuppupuolelta kantaan, reipas pyöräytys ja kodan voi vetää ulos

- halkaisin omenan kahtia

- käytin jostain ylijääneitä muffinivuokia, asetin yhden omenan puolikaan kuhunkin

- päälle fariinisokeria

- ja mikroon

Minulla oli muovilautasella 8 kpl noita muffinivuokia,
ensin kypsensin 2 min täydellä teholla,
näytt vät tarvitsevan vähän lisää, niin jatkoin vielä minuutilla

* paahdoin kuivalla teräspannulla kauraryynejä, niin että saivat rapean ja maukkaan pinnan
ja kieräytin ne vielä kanelissa

- otin  puolivalmiit omenat uunista, lisäsin hieman fariinisokeria, ripottelin päälle kanelia
sekä paahdettuja kauraryynejä
ja kypsensin vielä parisen minuuttia

Fariinisokeri kuumenee tosi kuumaksi ja kypsentää näin osaltaan omenaa.

Tarjoilin haaleana vaniljajäätelön kanssa.