Joulua odotellessa voi vielä nauttia pikkujoulun herkuista; edullista ja maukasta saa vaikkapa broilerista. Jamie Oliver (niin niin, katson aina kun vain mahdollista hänen ohjelmiaan) kypsentää usein linnut kokonaisina luineen ja vasta paistamisen jälkeen irrottaa luut. Broilersalaatti tulee monta kertaa edullisemmaksi ja maukkaammaksi, kun sen valmistaa itse luineen paistetusta broilerista. Salaatin kanaksi käy rintapalat luineen tai vielä paremmin koipi-reisipalat. Paistetaan n. 200 asteessa n. tunti, alennetaan lämpö 150 asteeteen ja annetaa kypsyä vielä toinen tunti. (Paistaminen käy mainiosti myös paistopussissa, niin tulee  vähemmän sotkua ja tiskia;) Jäähdytetaan koivet, haaleina on helpointa irrottaa lihat. Jos jäähdyttää paistetun broilerin ensin jääkaappikylmäksi, on lihojen irrottaminen hieman työläämpää. Pilkotaan broilerinlihat mieleisen kokoisiksi suupaloiksi salaattiin.  

Salaattiin tarvitset

- broileria palasina tai kuutioina (esim. kolmen koiven pakkaus)

- säilykepersikkaa kuutioina (esim. yksi purkki)

- tuoretta porkkanaa raastettuna (esim. 2-3 kpl)

- tuoretta kesäkurpitsaa raastettuna (yksi iso tai 3-4 pientä)

(- keitettyä riisiä tai pastaa)

Sekoita broilerpalaset, persikkakuutiot, porkkanaraaste ja kesäkurpitsasilppu. Voit lorauttaa hieman lientä persikkapurkista kosteuttamaansalaattia, jos niin haluat. Riisi tai pasta tekee salaatista ruokaisamman, mutta itse jätän sen pois ja nautin sen  sijaan lisänä patonkia tai leipäkuutioita, krutonkeja.

Bon appetit;)

ps. ne nahkat ne vasta hyviä on siellä salaatissa, mutta syntisen rasvaisia.

pps. kanaa paistaessa pannulle kertyneen rasvan voi käyttää keiton tai kastikkeen pohjana, pakasta pienissä erissä ja käytä ruokien maustamiseen kalliiden fondien  tai liemikuutioiden sijaan 

ppps. kun kanan paistinliemi on jäähtynyt, voi siitä kuoria sen pahimman rasvan pois ja jäljelle jää hyvää fondiainesta