Kanaa ja ananasta vähän kiinalaisittain

20.02.2009 - 12:29

 

Viikonlopuksi ostamme paketin (300- 400 g) broilerisuikaleita, joko maustamattomina tai marinoituina, ja valmistamme kiinalaistyyppisen ruoan riisin kera.  Tarvitsemme myös kaksi pientä purkkia ananasta palasina ja purkillisen herkkusieniä viipaleina. Tarjousten ja mielihalujen mukaan voi ostaa myös esim.  porkkanaa, paprikaa tai kesäkurpitsaa.

 

Tee ostamistasi kasviksista ”juliennea”, eli viipaloi ne ja leikkaa sitten ”tulitikun” ohuiksi suikaleiksi.

 

Riisin voi laittaa tässä vaiheessa kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

 

Kuumennetaan wokki tai paistinpannu ja lisätään 2-3 ruokalusikallista öljyä. Lisätään broilerisuikaleet pienissä erissä ja ruskistetaan nopeasti ympäriinsä, siirretään paistuneet sivuun ja kypsennetään loput erät.

 

Lisätäään pannulle hieman öljyä ja ”wokataan” kasvikset nopeasti kuumassa rasvassa. Kasvikset saa jäädä puolikypsiksi, ”al dente”.

 

Palautetaan kaikki broilerit pannulle kasvisten sekaan. Avataan säilyketölkit ja kaadetaan liemet kulhoon talteen. Lisätään ananas- ja herkkusienipalat broileriseoksen sekaan, sekoitellaan, annetaan maustua keskenään.

 

Sekoitetaan ananas-herkkusieni -liemeen kaksi ruokalusikallista Maizenaa (perunajauho käy hätätilassa), loraus soijakastiketta ja ripaus valkosipulijauhetta. Jos kaapista löytyy inkivääriä, myös ripaus sitä antaa mukavan lisän makuun. Kaadetaan liemi broileriseokseen, sekoitetaan ja kuumennetaan seos kuplivan kiehuvaksi. Seos saa näin kiiltävän pinnan ja hieman kastikkeentuntua.

 

Riisi alkaa olla valmista samoihin aikoihin kun muu ruokakin. Ja tietenkin tämä ruoka pitäisi tarjota kupeista ja syödä puikoilla, mutta silloin mennään jo laihduttamisen puolelle!