Olen niin innoissani uudesta tuttavuudesta soijarouheesta, että piti kokeilla lihapullien tekemistä siitä. Lihapullista tuli tällä kertaa pieniä pihvejä, mutta makuun se ei vaikuttanut.

Paahdoin pannulla desilitran verran soijapapurouhetta ilman rasvaa. Kun rouhe oli kuumentunut ja paahtunut hieman kauniin ruskeaksi ja tuoksuvaksi, lisäilin taas vettä  niin kauan kuin sitä imeytyi. Annoin massan jäähtyä.

Jäähtyneeseen massaan lisäsin yhden kananmunan, noin puoli desiä korppujauhoa (itsetehtyä), 3 ruokalusikallista vehnäjauhoa, suolaa, soijakastiketta, valkosipulijauhetta ja mustapippuria sekä noin desilitran vettä. Mieltymykseni ja varastoni vuoksi lisäsin joukkoon vielä jauhettua kuivasientä. Sekoitin kunnolla ja annoin taikinan vettyä ja vetäytyä jonkin aikaa.

Yritin tehdä massasta "lihapullia", mutta tämä koostumus ei  vielä pysynyt pallon muodossa. Siis muotoilin pannulla lastan avulla pieniä pihvejä, jotka paiston öljyssä hyvällä lämmöllä kauniin ruskeiksi ja hieman rapea kuorisiksi molemmin puolin. Tuli tosi kauniin värisiä.

Ja voi taivas mikä maku! Menee täydestä jauhelihapihvin tilalla, mutta on jopa tavallaan parempaa, kun ruoassa on erilainen hieman pähkinäinen tuoksu. Maistelin yhden pihvin kylmänä vielä äsken ennen kuin aloin kirjoittaa ja se maistui hyvälle ihan sellaisenaan.

Aion vielä kokeilla ja parannella massan koostumusta lisäämällä joukkoon keitettyä perunaa tai perunamuussihiutaleita ja ehkäpä juustoraastetta, jotta saisi pyörylät pysymään koossa.

Jos haluaa tehdä gluteenittoman vaihtoehdon, voisi käyttää maizenaa tuomaan kiinteyttä massaan ja soijakastikkeen tilalla käyttää hieman enemmän muuta maustamista.