Maitohorsman huiskeat versot nousevat kovaa vauhtia maasta. Nuorta horsmanversoa verrataan parsaan - eikä turhaan. Kerätään nippu versoja, max 20 cm korkeita, vaikkapa 10 kappaletta annokseen. Ovat niin pieniä ja hentoja, että annoksessa voi olla aika monta.

Kiehautetaan nopeasti miedossa suolavedessä. Nostetaan parsat vedestä, jäähdytetaan nopeasti siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Tällainen nopea jäähdytys pätee moneen vihannekseen ja kasvikseen - näin se säilyttää värinsä eikä muutu vihreänruskeaksi eikä jatka kypsymistä mössöksi asti. 

Alkupalaan tarvitaan vielä kinkkua ohuenohuina siivuina sekä jotain tuorejuustoa tai vastaavaan. Minulla on jäänyt pieni pala vuohenjuustoa, joten käytin sen.  Levita kinkkusiivu leivinlaudalle. Aseta villiparsat siivun keskelle nippuna, niin, että huiskeet jäävät ulkopuolelle. Laita pieni nokare pehmeää juustoa parsojen päälle. Ja rullaa kinkku parsojen ympärille.

Tämän voi nauttia kylmänä alkupalana ihan näin tällaisenaan tai sitten käyttää rullat nopeasti uunissa n. 175 astetta ja viisi-kymmenen minuuttia, niin että kuumenee, kinkku alkaa rusottaa ja juusto sulaa rullan sisällä.

Kinkun tilalla voi käyttää savuporoa, paistia tai muuta leikettä. Jollei satu olemaan tuorejuuston tyyppistä juustoa, voi raastaa kiinteästä juustosta raastetta niin sisään kuin rullien päällekin.

Mutta, nyt on jo kiire: viimeistään ensi viikonloppuna pitää käydä tämän villiherkun pariin.