Valmistaudutaan ystävänpäivään tekemällä suklaakakku.

Tämän kakun perusohje kiertää netissä nimellä "Paholaisen kakku", hurja nimi jota on paljon pohdiskeltu. Paras selitys nimelle lienee se, että kakku vie mielen ja sielun mennessään. Kakusta voi tehdä omia virityksiään mieltymysten mukaan, esim. minulla on käytössä kakun versio Kaisa-Maijan kakku, joka kehitettiin sukulaistyttöjen kanssa.

Suklaakakun perusohje on

5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
150 g voisulaa

Tämä kakku on siitä helppo, että sen voi yksinkertaisimmillaan tehdä niin, että laittaa ensin kuivat aineet kulhoon tai yleiskoneeseen ja sekoittaa kaikki loput aineet joukkoon. Yhdessä kulhossa ja yhdellä vatkaimella syntyy tämä taikina.

Tämä kakku on hyvä kahvikakku sellaisenaan. Siis voidellaan ja jauhotetaan ison rengasvuoka ja paistetaan kakkua n. tunti 175 asteessa.

Mutta: tämä kakkuohje on loistava suklaisen täytekakun pohjana. Tuolloin kakku paistetaan pyöreässä kakkuvuoassa vähintään se tunti. Tikulla tutkitaan, että onko kakku keskeltäkin kypsä (jos kakku on kypsä, niin hammastikkuun ei jää taikinaa) ja tarvittaessa jatketaan kypsennystä vielä hetki.

Ja sitten käyttämään mielikuvitusta ja toteuttamaan mielihaluja kakun täyttämisessä. Tämä kakku on hyvä tehdä ajoissa, se voi mielellään maustua ja tasaantua ainakin yön yli jääkaapissa.

Leikataan jäähtynyt kakkupohja 3-4 levyksi. Kootaan kakku nurinpäin paistovuokaan, siis niin, että se valmiissa kakussa ylin kerros menee vuoan pohjalle.

Täytteenä voi käyttää esim. kermavaahtoa ja banaania, kermavaahto-rahka-sekoitusta (puolet ja puolet), omenahilloa, aprikoosihilloa tai säilykepersikkaa. Tai sitten voi  käyttää täytteenä kaupan valmiina suklaa-mousse-tuotteita ja rouhia vielä sekaan suklaalastuja.

Kootaan kakku kerros kerrokselta ja laitetaan ruokalautanen kakkuvuoan päälle suojaksi ja painoksi. Ja kakku jääkaappiin maustumaan yön yli.

Ennen tarjoulua kakku kumotaan tarjoiluastialle ja somistetaan ripottelemalla päälle teesiivilän läpi kaakaota ja/tai pölysokeriä  ja raastamalla  suklaalastuja.

Ja sitten vain toivotaan, että suklaakakku vie sydänkäpysen sydämen...