<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Viikonlopun kauppaostoksissa kannattaa nyt tutkia  tarjoukset, onhan nyt Ystävänpäivä-viikonloppu ja lähes kaikilla kaupoilla on joku siihen liittyvä ruokatarjous.

 

Keräkaali on paikoin tosi edullisessa tarjouksessa (jopa 39 centtiä kilo), sitä voisi ostaa 1 tai vaikka 2 kpl, silputa ja kypsentää sellaisenaan ja pakastaa vaikka litran pusseissa.  Niistä saa sitten jatkossa nopeasti valmistettua kaalipadan, -keiton tai piirakan täytteen.

 

Possunfilee näyttää olevan tarjouksessa useassa paikassa (n. 5,95 euroa /kilo), siitä saa melko edullisen pyhäpäivän ruoan. Yksi filee on noin puoli kiloa, siitä riittää n.  neljälle - viidelle kohtuullinen annos. Filee ruskistetaan valurautapadan pohjalla ympäriinsä, pataan mukaan pussillinen pakaste keittojuureksia (4 pussia 1,50 euroa), pataan kansi päälle ja lämpötila 2 tai 3 (haudutetaan, ei keitetä). Maustetaan pippurilla, (suolalla) ja soijakastikelorauksella. Saa hautua liedellä pienellä lämmöllä vaikka tunnin.

 

Kun filee on kypsää, nostetaan se padasta ja kiedotaan mielellään folioon tai voipaperin ”tekeytymään”. Padan pohjalla on nyt kypsäksi kiehuneet keittojuurekset ja lihasta valunut neste ja siitä valmistamme kastikkeen. Soseutetaan keittojuurekset joko sauvasekoittimella tai painelemalla seos siivilän läpi kattilaan.  Kuumennetaan kastikepohja uudelleen, maistellaan maut ja maustetaan lisää jos on tarpeen. Loraus kermaa tai maitoa, jos niin halutaan tai vaikkapa nokare sulatejuustoa. Vehnäjauhoa tai muuta suurustetta tämä kastike ei kaipaa.

 

Filee viipaloidaan n. puolen sentin viipaleiksi, jotka voi tarjoilla joko lämpiminä tai kuumina. Kastike tarjotaan kuumana, lisäksi jotain perunaa ja tuoreraastetta.

 

Jälkiruokana appelsiineja (nyt alle euron kilo).