Kevät puskee esille, muuttuu kohta kesäksi. Nyt on  jo kiire kevään villiyrttien kimppuun.

Voikukat ovat alkanee jo pikkuhiljaa kukkia, mutta vielä löytyy myös nuppuja. Kaikkein kauneimpia ja makeimpia ovat vaaleanvihreät hennöt nuput lehtiruusukkeen keskella. Kaivoin niitä irti perunankuorimaveitsen terällä;), lisäksi keräsin jo pienen varren kasvattaneita nuppujakin, varret tosin katkotaan pois.

Kiehautin nuput nopeasti miedossa suolavedessä. Nautin villin ruusukaali-ateriani pelkän voin kera. Maku on nautinnollisen hyvä, kuin parasta ruusukaalia, mutta ilman kaalin kurjia hajuja.

Ihanasta elämyksestä riehaantuneena keräsin muutaman litran lisää nuppuja, ryöppäsin nopeasti, jäähdytin pikaisesti kylmän juoksevan veden alla ja pakastin annospusseihin. Eksotiikkaa talveen;)

Seuraavaksi käymme villiparsan kimppuun....