Tänään käytämme loput keitetyistä perunoista ja teemme pyttipannua.

Pyttipannu on hyvä "tähde"-ruoka, siihen voi käyttää kaapistä löytyvät makkaran- tai kinkun loput, tai jos on vaikka jäänyt tarjouspossunfilettä viikonlopulta. Itse olen käyttänyt jopa jäljelle jäänyttä keitettyä makarooniakin seassa, tulee hyvää.

Kuoritaan n. 2-3 perunaa per ruokailija, kuutioidaan n. 1,5 cm kuutioiksi. Kuoritaan ja silputaan 1 sipuli. Lisäksi siis jotain makkaraa, kinkkua tai muuta kypsää lihaa tai esimerkiksi lihapullia kuutioituina myös 1,5 cm kuutioiksi.

Kuumennetaan pannulla rasvaa, ruskistetaan perunoita lastalla käännelle hyvän ruskeiksi ja rapeiksi. Lisätään makkara- tms. kuutiot ja sipulit ja jatketaan paistamista keskilämmöllä. Sipulit ei tykkää palamisesta, niihin tulee kitkerä maku ja tuoksu.

Pyttipannuun voi käyttää myös esim. paprikaa kuutioituna, herneitä, maissia tai vaikka porkkanakuutioita (siis herne-maissi-paprika-sekoitus menettelee).

Paistetaan 1 kananmuna per ruokailija, ripaus suolaa munalle. Yleensä pyttipannun kananmuna paistetaan vain toiselta puolelta, jotta on kauniimman näköinen.

Lisukkeena käytetään yleensä suolakurkkua ja punajuurta, annos voidaan koristella persiljalla (joka on talvisaikaan turhan tyyristä ja huonolaatuista).

Annos kootaan niin, että pyttipannukeon päälle asetetaan paistettu kananmuna. Ja taas minä maustaisin annokseni ketsupilla;)