sanoo tästä ruoasta hyvä ystäväni.

Amerikkalaiset kutsuvat tätä "tuna fish casserole"ksi eli tonnikalavuoaksi. Sen voi valmistaa riisiin tai pastaan; teemme tämän tällä kertaa hieman terveellisempään riisiin.

Keitetään 3,5 dl riisiä pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisäksi tarvitaan kaksi purkillista tonnikalaa öljyssä, hieman kuivattua tilliä, valko- ja/tai mustapippuria tai vaihtoehtoiseksi sitruunapippuria sekä loraus soijaa;) 

Voidellaan uuninkestävä vuoka. Sekoitetaan ensin tonnikala ja maustet vuoassa (öljyä ei kaadeta pois vaan tulee mukaan ruokaan). Lisätään keitetty valutettu riisi vuokaan ja sekoitetaan massaa kevyesti pohjaa myöten.  Sekoitetaan eri kulhossa 1-2 munaa, 2 dl maitoa tai kermaa tai vettä ja kaadetaan tämä neste tasaisesti vuokaan. Päälle voi ripotella hieman juustoraastetta, jos haluaa.

Vuoka uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi eli  kunnes ruoka saa kauniin ruskean pinnan.

(* tillinä voi käyttää tietenkin tuorettakin tilliä, on nyt talvella vaanturhan kallista)

(** kalana voi käyttää lohisäilyketta tai ohueksi leikattua tuoretta lohta; ohuina viipaleina lohi kypsyy nopeasti riisin seassa - jos lohi tuoretta, tulee maustaa hieman enemmän suolalla)

(*** nesteenä voi käyttää myös kermaviiliä, johon on sekoitettu 1 muna)