Hyvää ystävänpäivää!

Ajattelin turhamaisesti siirtyä jo uusiin aiheisiin täällä ruokablogisfäärissä, mutta kommenttien vaihto ja vierailu Jan T:n   blogissa   http://www.europerpaiva.blogspot.com/  sai takaisin maantasalle.  Eli etenen sen mukaisesti mitä nyt on hankittuna valmiina.

Siis jatketaan vielä kaalista. Päätin tehdä toisesta ostamastani kaalista kasviskaalikääryleitä.

Kuorin pois uloimmmat kaalinlehdet, leikkasin kannan hieman siistimmäksi ja laitoin kaalinpään kiehumaan suolaveteen noin 45 minuutiksi, jonka jälkeen kaadoin keitinveden pois ja annoin jäähtyä.

Hankittuna oli  vielä kolme pussia tarjous-keittojuureksia (4 pss 1,50 euroa), joista päätin käyttää nyt kaksi. Kuumensin paistinpannulla hieman margariinia/öljyä ja kaadoin juurekset pannulle, kypsentelin niitä siinä hieman lastalla käännelle. Kasvisten maku lähtee paremmin irti ja kehittyy, kun niitä hieman kuullottelee pannulla rasvassa kuin pelkästään vedessä keittäen. Lisäsin pannulle n. 1 desilitran riisiä, kuullottelin myös sitä kasvisten seassa hetken. Lisäsin aluksi 3-4 dl vettä, annoin kiehahtaa ja sekoittelin koko ajan.  Lisäsin vettä sen mukaan, että seos oli vielä alkuvaiheessa melkein keittomaista. Jätin seoksen kypsymään keskilämmölle, kävin välillä lastalla möyhimässä, pikkuhiljaa riisi kypsyi ja imi vettä itseensä.

Kaalipää oli tällä välin sen verran jäähtynyt, että sain kuorittua uloimpia isoja lehtiä. 12 kappaletta oli riittävän isoja, kuorin vielä 8 lisää, mutta pienenivät jo melkosesti. Levitin lehdet leikkuulaudalle ja ohentelin paksuimmista ruotien kohdista terävällä veitsellä. Kaalin keskiosan pienten lehtien ruusukkeen silppusin (viipaleiksi-suikaleiksi-silpuksi) ja lisäsin pannulle juures-riisi-massaan.

Maustoin kasvis-riisiseosta suolalla ja soijakastikkeellä sekä pienellä ripauksella sokeria. Taytin kaalinlehdet massalla, tein jonkinnäköisiä paketteja, jotka asetin vieri viereen uuninkestävään vuokaan. Laiton vielä nokareet margariinia sekä ripauksen sokeria kääryleitten päälle ja sitten uuniin. Paistoin kääryleitä puoli tuntia 225 asteessa ja pienensin sitten lämmön 175 asteeseen ja annoin hautua vielä tunnin.

Nyt ne on vielä kuumia, en ole päässyt valmiita maistamaan. Toivottavasti maistuu teillekin!