Meille jäi vielä toinen lohifile käyttämättä. Se kannattaa valmistaa ruoaksi samantien, vaikka ruoka syötäisiin seuraavana päivänä. Kotijääkaapin lämpötila eli kylmyys ei ole aivan riittävä tuoreen kalan säilyttämiseen.

Toisesta fileestä tehdään uunilohta.

Voidellaan uunivuoka, johon file mahtuu. Asetetaan kala astiaan nahkapuoli alaspäin. Kalan pinnalle ripotellaan suolaa ja jauhettua valko- ja/tai mustapippuria.

Kalan voi kypsentää näin ihan sellaisenaan n. puoli tuntia 200 asteessa.

Tai voi tehdä hieman täyteläisemmän uunikala-aterian. Siihen tarvitaan 2 kananmunaa, pari desia vettä tai maitoa tai kermaa, juustoraastetta jos on ja loraus soijaa. Ainekset sekoitetaan ja kaadetaan uunivuokaan kalan ympärille. Näin syntyy munakasmainen lisäke kalalle. 

Lisänä keitetyt perunat, niitä jäi K-kaupan tarjouspussista (0,99 € / 2kg) vielä tähänkin ateriaan. Ja porkkanapussista jäi vielä porkkanoita, niistä voi tehdä porkkanaraasteen tuorelisäkkeeksi.