Tätä blogia aloittaessani olin pyhästi päättänyt, että en seuraa naistenlehtien trendejä ja niissä usein esiintyviä, elitistisiäkin, raaka-aineita. Viime viikolla leivoin ystäväni tohtorinväitöskaronkan kahveille suolaista ja makeaa. Ystäväni toivomus oli piiras, jossa olisi vuohenjuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Nuo molemmat olivat niitä raaka-aineita, joita olin päättänyt blogissani boikotoida. Nyt kuitenkin kävi niin, että piiraasta tuli niin jär-jet-tö-män hyvää, etä haluan jakaa ohjeen kanssanne. Niinpä tässä teille varsinainen 'takinkääntäjän' piirasresepti.


Vuohenjuusto-tomaatti-piiras

 

Taikina

 

100 g margariinia

2 dl vehnäjauhoa

3 rkl vettä

- sekoitettaan, vaivataan kiinteäksi ja vähän venyväksi, levitetään normaalikokoisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille

 

Täyte

 

400 g tomaattimurskaa

2  dl juustoraastetta

2 kananmunaa

(öljyt aurinkokuivattu-tomaatti purkista)

loraus soijakastiketta

 

Pinnalle

 

I paketti vuohenjuustoa ohuina viipaleina

pieni purkki aurinkoikuivattua tomaattia pieneksi pilkottuna

tuoretta rosmariinia lehdet hieman rikki revittyinä

 

Sekotetaan täytteen aineet ja kaadetaan seos pohjan päälle. Levitetään vuohenjuustoviipaleet tasaisesti ohueksi kerrokseksi ja  ripotellaan aurinkokuivattua tomaattia ja rosmasiinia.

Paistetaan 225 asteessa (uunin alaosassa n. 1/3 korkeudella) n. 20-25 minuuttia tai niin kauan, että  piiras on tirisevän kiehuva ja saanut herkullista ruskeaa pintaa.

Hyvää kuumana salaatin kanssa, mutta sopii tarjottaksi myös kylmänä esim. lakkiais- tai rippijuhlien kahvipöydässä.

 

Jos piiras pitää tehdä gluteenittomana, voi tehdä perunapohjaisen piirastaikinan.   Terveellisemman taikinapohjan saa, jos puolet vehnäjauhoista vaihtaa sämpyläjauhoihin. Tomaattimurskatäytteen voi maustaa  yrteillä, esim. oreganolla.