Jos vielä löytyy puolukoita pakkasesta tai survottuina, niin nyt tehdään puolukkavispipuuroa sekä puolukkaleipää!

Keitetään
noin litra vettä ja muutama desilitra puolukoita
n. 15 minuuttia, niin, että kuoret hajoaa ja nesteestä tulee kauniin punaista

Siivilöidään neste
ja otetaan kuoret siivilästä talteen.

Leipä

Otetaan puolukkanestettä n 2 dl erikseen leivontakulhoon, lisätään mukaan kuoret. Leipätaikinaan lisätään 2 dl vehnjäjauhoa, 2 dl ruisjauhoa seka 1 dl kauraryynejä.  Kohotusaineeksi 2,5 tl kuivahiivaa sekä ripaus sokeria. Leipä kaipaa hieman suolaa eli sitä noin 1 tl. Taikina sekoitetaan ja kaadetaan leipävuokaan (voideltu, jauhotettu). Annetaan nousta noin puoli tuntia eli uunin kuumentumista 225 asteeseen odottaessa.
Paistetaan 15 minuuttia kovalla lämmöllä, sitten lasketaan lämpötilaa 175 asteeseen ja jatketaan paistamista vielä  20-30 minuuttia. Kypsä leipä on kevyt ja kopiseva kuorinen.

Vispipuuro

Kuumennetaan puolukkaliemi kiehuvaksi, maustetaan 1dl sokerilla ja lisätään mannasuurimot 1,5 dl kaataen  pikkuhiljaa nauhana koko ajan tasaisesti hämmentäen. Annetaan kiehua  hiljaa kuplien vähintään 10 minuuttia. Kypsä puuro jäähdytetään ja vispataan ilmavaksi ja vaaleanpunaiseksi käsin tai vatkaimella.