Tämä postaus on omistettu Wiilealle; ohje on laadittu  tonnikalasta ja
mahdollisimman vähä-hiilihydraattisena

Tarvitaan

3 prk tonnikalaa öljyssä
1 pieni  kesäkurpitsa
1 kananmuna
2 dl juustoraastetta
pieni loraus soijakastiketta
(mahdollisesti hieman lisäöljyä paistamiseen)

(sipulia)
(kuivattuja sieniä)
(kaprista)
(aurinkokuivattua tomaattia)

Valuta öljy tonnikalasta siivilän avulla, säästä öljy.
Pilko kesäkurpitsa ihan pieneksi (tai raasta raastinraudalla
tai silppua yleiskoneella). Jos kurpitsamassa on kovin
vetistä, valuta  myös se siivilässä, heitä neste pois.

Sekoita kulhossa tonnikala, kesäkurpitsasilppu, kananmunat ja juustoraaste sekä loraus soijaa. Voi maustaa lisää pippureilla jos haluat.

Pyörittele massasta tasakokoisia pyöryköitä. Kuumenna paistinpannu (mielellään valurautainen tai teflon), kaada tonnikalaöljy sille ja kuumenna. Paista pyörykät kauniin ruskeiksi ympäriinsä.

Kastikkeeksi kermaviiliä (tai partajogurttia), johon on sekoitettu pieni purkki silputtua kaprista, pieneksi kuutioitua tuoretta kurkkua, (tuoretta tillia)  (sekä pikkuisen sinappia ja sitruunamehua tai  kapriksen lientä, jos haluaa terävyyttä makuun).

Lisänä vihreää salaattia (salaatti, tomaatti, kurkku).

Näitä tonnikalapyöryköitä voi sitten muunnella laittamalla sekaan mauksi joskus vaikkapa 1-2 rkl hienonnettua kuivattua sientä, puoli desiä pieneksi silputtua aurinkokuivattua tomaattia tai pieni purkillinen kaprista. Sipulinystävät on sitten juttu erikseen: taikinaan voi lisätä joko pieneksi silputtua sipulia, valkosipulia tai valkosipulijauhetta.


Jos ei halua vältellä hiilihydraatteja, on helpoin suurus taikinaan keitetty ja raastettu peruna kesäkurpitsan tilallla; maut sopii yhteen ja peruna antaa kiinteyttä pyöryköihin.

Toivottavasti maistuu! Saanhan palautetta?