Nyt vietetään perunaviikkoa.

Siispä keitämme perunoita. Suolavedessä. Kuorineen. Kun ovat kypsiä, kaadetaan vesi pois, haihdutetaan liika kosteus pois laittamalla kattila takaisin kuumalle levylle hetkeksi. Jäähdytetään perunat. Ja laitetaan kattila jääkaappiin tai viileäkaappiin odottamaan huomista.

Paistetut perunat, katoavaa kansanperinnettä

Nykyään keitetään lähes aina täsmä määrä perunoita eli  keitettyjä perunoita ei paljoa jää jatkokäyttöön. Nyt meillä on valmiina kattilallinen keitettyjä perunoita, joista voimme tehdä monta herkkua.

Paistetut perunat oli lapsuuteni suuri herkku ja täytyy sanoa, että jos jossain on tarjolla oikeita paistettuja perunoita, niin valitsen ne ohi terveellisempien vaihtoehtojen. Paistetut perunat on harvinaista herkkua.

Kuoritaan siis sopiva määrä keitettyjä perunoita ja kuutioidaan ne. Kuumennetaan paistinpannu, pannulle voita/margariinia/ruokaöljyä, ja kuumaan rasvaan laitetaan perunoita pieni erä kerrallaan ja paistetaan rapean ruskeiksi. Maustetaan suolalla.

Paistetu perunat on parempia kuin ranskalaiset perunat ja käy lisäkkeeksi moneen ruokaan. Tai on herkkuiltapala ihan sellaisenaan tai vaikka pienen makkarapalan kanssa.  Ja lisäkkeenä voi käyttää ketsuppia;), sinappia ja suolakurkkua.

... jatkuu huomenna, perunoita jäi vielä....