Tämä resepti on jälleen hyvältä ystävältäni;)

Hän korostaa, että chili on pataruoka, ei kastike.

Chili con carne'a varten  tarvitaan:

600g jauhelihaa

1 tölkki/tetra tomaattimurskaa

3 tölkkiä valkoisia papuja

2-3 kokonaista valkosipulia

1 kourallinen valkosipulijauhetta

1 täyttöpussi (n. 24g) chilijauhetta

2-3 rkl paprikajauhetta

mustapippuria

cayennepippuria


"Valuta liemi pavuista. Ruskista jauheliha (padassa vaikka). Lisää
tomaattimurska ja kuoritut valkosipulinkynnet kokonaisina. Lisää pavut.
Lisää mausteet. Sekoita. Anna hautua kunnes valkosipulinkynnet ovat
pehminneet, n. 0,5-1h riittää. Nopeamman ruuan saa aikaan jättämällä tuoreen  valkosipulin pois, jolloin ruoka on valmista heti kun se on kuumentunut.

Tarjoa vaalean leivän kanssa. Kurkun tyyppiset kosteat vihanneksetkin
sopivat."

Maistuvaisia hetkia!