Tämä resepti on jälleen hyvältä ystävältäni;)
Hän korostaa, että chili on pataruoka, ei kastike.
Chili con carne'a varten tarvitaan:
600g jauhelihaa
1 tölkki/tetra tomaattimurskaa
3 tölkkiä valkoisia papuja
2-3 kokonaista valkosipulia
1 kourallinen valkosipulijauhetta
1 täyttöpussi (n. 24g) chilijauhetta
2-3 rkl paprikajauhetta
mustapippuria
cayennepippuria
"Valuta liemi pavuista. Ruskista jauheliha (padassa vaikka). Lisää
tomaattimurska ja kuoritut valkosipulinkynnet kokonaisina. Lisää pavut.
Lisää mausteet. Sekoita. Anna hautua kunnes valkosipulinkynnet ovat
pehminneet, n. 0,5-1h riittää. Nopeamman ruuan saa aikaan jättämällä tuoreen valkosipulin pois, jolloin ruoka on valmista heti kun se on kuumentunut.
Tarjoa vaalean leivän kanssa. Kurkun tyyppiset kosteat vihanneksetkin
sopivat."
Maistuvaisia hetkia!
Kommentit