Nyt juuri näkyy ainakin K-kaupoissa täällä etelä-Suomessa olevan lohi tarjouksessa 3,95 euroa kilo ja vielä ilmainen fileointi kaupan päälle.

Kannattaa ostaa ainakin yksi kokonainen lohi tuohon hintaan ja pyytää se fileointi. Niin ja ne kalanperkeet kannattaa pyytää mukaan.

Yhdestä lohesta saa ainakin kaksi ruokaa. Ensinnäkin keitetään niistä lohen perkeistä kalakeiton liemi. Leikataan pois evät sekä kidukset  ja loput ruodoista laitetaan kylmään veteen, sekaan suolaa 1-2 teelusikallista ja muutamia valko- ja mustapippureita. Keitetään parikymmentä minuuttia, niin että kalan rasvat ja maut irtoaa liemeen. Jäähdytetään hieman ja siivilöidään. Ruodoissa olevat kalanpalaset voi kaapia liemen  joukkoon.

Kalakeittoa varten tarvitset perunaa (6-10 kpl), porkkanaa (3-4 kpl) ja sipulia (1kpl). Tillikin olisi kalakeitossa hyvää, mutta tässä vaiheessa vuotta huonolaatuista ja turhan kallista.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja laita kiehumaan kalaliemeen n. 15 minuutiksi. Porkkanoista tulee liemeen makua ja väriä. Kuori ja silppua sipuli ja lisää liemeen. Pese, kuori ja kuutioi perunat ja lisää liemeen kiehumaan. Perunat on myös tarjouksessa tänä viikonloppuna K-kaupoissa n. 50 centtiä kilo.

Ota toinen lohifile ja laita se paperin tai leikkuulaudan päälle. Leikkaa kalaliha kuutioiksi nahkaa vasten ja viillä kuutiot irti nahasta. Lisää kalakuutiot keittoliemeen, kalakuutiot kypsyvät nopeasti. Kalan kypsyminen näet värin muuttumisena.

Maistele liemi. Lisää tarvittaessa suolaa. Pieni loraus (n. ruokalusikallinen) soijakastiketta herättää kalakeiton maut.