Seitifileet on Supermarketin tarjouksessa ainakin täällä pääkaupunkiseudulla (2 pkt 4 euroa). Monet varhais- ja varsinaiskeski-ikäiset huutavat  nyt kuorossa YÄK, johtuen vanhan koulukeittiön seitikokeiluista. Mutta kaiken uhalla: Amore sei!

Sulatetaan seitipaketti yön yli jääkaapissa. Paketti kannattaa laittaa kulhoon tai isolle lautaselle, ettei sulamisvedet valu pitkin jääkaappia.

Valmistetaan leivitetyt seifileet. Leivittämistä varten tarvitaan vehnäjauhoa, kananmuna ja korppujauhoa sekä mausteiksi suolaa ja valkopippuria. Irrotellaan seifileet toisistaan.

Keittolautaselle kaadetaan n. desilitra vehnäjauhoa, joka maustetaan suolalla ja valkopippurilla.

Toiselle keittolautaselle rikotaan kananmuna, jonka rakenne vatkataan haarukalla rikki.

Kolmannelle keittolautaselle kaadetaan n. desilitra korppujauhoa.

Pöyritellään seifileet yksi kerrallaan ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa.

Paistetaan seifileet pienissä erissä paistinpannulla margariinissa ja/tai öljyssä hyvällä lämmölla rapean ruskeiksi molemmin puolin.

Lopuksi laitetaan kaikki paistetut seifileet  takaisin paistinpannulle. Sekoitetaan 2 desilitraan maitoa tai kermaa  ripaus suolaa ja valkopippuria ja kaadetaan se pannulle seifileiden päälle. Annetaan kiehahtaa kevyesti. 

Tarjotaan keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa. Lisäkkeenä esim. keitettyä porkkanaa ja parsakaalia sekä salaattia.  

Vihje: villimmän ruoasta saa, jos paistettujen seifileiden päälle lisätään tomaattimurskaa purkillinen ja lisätään hieman valkosipulia.