Edellisessä postauksessa kerroin yleispätevän piirakkataikinan ohjeen
250 g leivinmargariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 muna
(tarkemmat ohjeet eilisen sivuilla)
Makeaan piirakkaan kolutaan täytteeksi marjoja pakastimen pohjalta, hilloa kellarin uumenista tai käydään lähikaupassa hakemassa sopivaa hedelmää tai säilykettä.
Makean piiiraan täytteenä voi olla
- mansikkaa, vadelmaa, viinimarjoja, puolukoita, karpaloita, siis mitä tahansa pakastemarjoja, yksinään tai sitten yhdistelmänä
- banaania viipaleita
- persikkaa puolikkaina tai kuutioina
- ananasta renkaina tai palasina
- omenaa tai päärynää viipaleita tai kuutioina
- mummon hilloa, marmelaadia tai hyytelöä
Näitä täytteitä voi yhdistellä mielihalujen ja komeron sisällön mukaan.
Taikina levitetaan vuoan pohjalle (kts. ohjeet ed. postaus) ja täyte levitetään sille.
Täytteen kastikkeena käytetään
1 prk kermaviiliä
1-2 munaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
- sekoitetaan ja kaadetaan marjojen tai hedelmien päälle.
Uuni lämmitetään 200 asteeseen, vuoka ritilälle uuniin melko alas ja paistoaika n. 25-35 minuuttia. Piiras on valmis, täyte on hyytynyt ja saanut kauniin ruskean pinnan.
VinkkiVinkki
taikinaa voi tehdä kerralla tupla-annoksen ja tehdä sekä suolaisen että makean piiraan valmiiksi esim. vapputarjoiluksi. Valmiin piiraan voi myös pakastaa, se sulaa jääkaapissa yön yli.
Jos tarjoaa marjapiiraan heti kuumana, voi tarjota lisänä vaniljajäätelöä.
Kommentit