Edellisessä postauksessa kerroin yleispätevän piirakkataikinan ohjeen

250 g leivinmargariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 muna
(tarkemmat ohjeet eilisen sivuilla)

Makeaan piirakkaan kolutaan täytteeksi marjoja pakastimen pohjalta, hilloa kellarin uumenista tai käydään lähikaupassa hakemassa sopivaa hedelmää tai säilykettä.

Makean  piiiraan  täytteenä voi olla

- mansikkaa, vadelmaa, viinimarjoja, puolukoita, karpaloita, siis  mitä tahansa pakastemarjoja, yksinään tai sitten yhdistelmänä

- banaania viipaleita

- persikkaa puolikkaina tai kuutioina

- ananasta renkaina tai palasina

-  omenaa tai päärynää viipaleita tai kuutioina

- mummon hilloa, marmelaadia tai hyytelöä

Näitä täytteitä voi yhdistellä mielihalujen ja komeron sisällön  mukaan.

Taikina levitetaan vuoan  pohjalle (kts. ohjeet ed. postaus) ja täyte levitetään sille.

Täytteen kastikkeena käytetään

1 prk kermaviiliä

1-2 munaa

1 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

- sekoitetaan ja kaadetaan marjojen tai hedelmien päälle.

Uuni lämmitetään 200 asteeseen, vuoka ritilälle uuniin melko alas ja paistoaika n. 25-35 minuuttia. Piiras on valmis, täyte on hyytynyt ja saanut kauniin ruskean pinnan.

VinkkiVinkki

taikinaa voi tehdä kerralla tupla-annoksen ja tehdä sekä suolaisen että makean piiraan valmiiksi esim. vapputarjoiluksi. Valmiin piiraan voi myös pakastaa, se sulaa jääkaapissa yön yli. 

Jos tarjoaa marjapiiraan heti kuumana, voi tarjota lisänä vaniljajäätelöä.