<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Jauheliha on usein tarjouksessa ja edullista. 400 gramman pakkauksesta riittää kahteen ruokaan neljälle hengelle. Jauheliha raaka-aineena on tuiki tavallinen mutta sen käytössä kannattaa kiinnittää huomiota niin säilyvyyteen kuin säilyttämiseenkin. Kodin jääkaapit ovat usein vähän liian lämpimiä jauhelihan säilyttämiseen, joten on syytä ainakin kypsentää jauheliha heti, kypsennettyä jauhelihaa voi sitten käyttää vielä seuraavinakin päivinä.

 

400 gramman tarjousjauhelihapaketista (n. 3 euroa) tehdään tällä kertaa sekä vuokaruoka että keitto. Jauheliha ruskistetaan aluksi paistinpannulla pienessä määrässä rasvaa.

 

Jauhelihavuokaa varten ostetaan peruna-sipuli–pakastetta puolen kilon pussi. Uuninkestävä vuoka voidellaan, astiaan laitetaan kerroksittain peruna-sipulia ja ohuelti ruskistettua jauhelihaa (käytetään siis noin puolet valmiiksi ruskistetusta). Jauhelihakerrokset maustetaan ripauksella suolaa, mustapippuria ja esim. valkosipulijauhetta. Päällimmäiseksi tulee peruna-sipuli-kerros.

 

Sekoitetaan kulhossa n. 2 dl vettä tai maitoa, 2 kananmunaa ja loraus soijakastiketta. Seos kaadetaan tasaisesti vuokaan ja päälle vielä kevyt ripaus juustoraastetta.

 

Vuoka uuniin 200 asteeseen noin tunniksi (kylmän vuoan voi laittaa kylmään uuniin ja virrat päälle). Lisäkkeenä porkkanaraastetta, tomaattia ja suolakurkkua.

 

Lopusta jauhelihasta tehdään keitto. Tarvitaan n. kilo perunoita, jotka kuoritaan ja kuutioidaan, pussi keittojuureksia, liemikuutio ja mausteita.

 

Noin 1,5 litraa vettä kiehautetaan, lisätään yksi kasvis- tai lihaliemikuutio ja perunat lisätään. Perunat keitetään puolikypsiksi, mukaan lisätään keittojuurekset ja ruskistettu jauheliha ja jatketaan keittämistä hetki pienellä lämmöllä. Maistetaan maku, lisätään suolaa, soijakastiketta, valkosipulijauhetta, pippureita ja mieluisia yrttejä maun mukaan.

 

Noin 6 eurolla saatiin aikaiseksi kaksi ateriaa.