Tämän tortun valmistin ystäväni tyttärelle Victorialle ja hänen englantilaiselle ystävälleen Victorialle

 

Victoria-torttu

 Pohja

200 g kaurakeksejä

75-100 g voita

- keksit murustellaan, voi sekoitetaan muruihin ja massa painellaan irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle (pohjalle kannattaa leikata leivinpaperi kakun siirtämisen helpottamiseksi)(kokonaiset keksit ja voin voi myös laittaa yleiskoneeseen ja sekoittaa terällä)

Täyte

4 dl turkkilaista luonnonjogurttia (partajogurttia)

1 dl tyrnimehua

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

3 liivatelehteä

- sekoitetaan jogurtti, tyrnimehu ja sokerit

- maistellaan, että saadaan sopiva makeus; maustamaton tyrnimehu on hapanta ja pahaa, maku herää sopivalla määrällä sokeria;)

- liotetaan liivatelehdet kylmässä vedessä muutama minuutti

- kuumennetaan 3-4 ruokalusikallista vettä tai tyrnimehua kattilan pohjalla, puristellaan liivatelehdet liiasta vedestä ja annetaan niiden liueta kuumaan nesteeseen

- sekoitetaan liivate täytemassaan kaatamalla ohuena nauhana ja sekoittamalla tasaisesti

- kaadetaan täyte pohjan päälle, laitetaan kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi

Aito Victoria-torttu koristeltiin orvokinkukilla sekä mustaherukan ja mustikan lehdillä.