Tämän tortun valmistin ystäväni tyttärelle Victorialle ja hänen englantilaiselle ystävälleen Victorialle
Victoria-torttu
Pohja
200 g kaurakeksejä
75-100 g voita
- keksit murustellaan, voi sekoitetaan muruihin ja massa painellaan irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle (pohjalle kannattaa leikata leivinpaperi kakun siirtämisen helpottamiseksi)(kokonaiset keksit ja voin voi myös laittaa yleiskoneeseen ja sekoittaa terällä)
Täyte
4 dl turkkilaista luonnonjogurttia (partajogurttia)
1 dl tyrnimehua
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
- sekoitetaan jogurtti, tyrnimehu ja sokerit
- maistellaan, että saadaan sopiva makeus; maustamaton tyrnimehu on hapanta ja pahaa, maku herää sopivalla määrällä sokeria;)
- liotetaan liivatelehdet kylmässä vedessä muutama minuutti
- kuumennetaan 3-4 ruokalusikallista vettä tai tyrnimehua kattilan pohjalla, puristellaan liivatelehdet liiasta vedestä ja annetaan niiden liueta kuumaan nesteeseen
- sekoitetaan liivate täytemassaan kaatamalla ohuena nauhana ja sekoittamalla tasaisesti
- kaadetaan täyte pohjan päälle, laitetaan kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi
Aito Victoria-torttu koristeltiin orvokinkukilla sekä mustaherukan ja mustikan lehdillä.
Kommentit