Tuolla nimellä meillä kutsutaan grillikauden suurta herkkua

 

Grillatut sinihomejuustotäytteiset pekoniin kiedotut herkkusienet

 

Tarvitaan

tuoreita isohkoja herkkusieniä

amerikanpekonia, sitä savunmakuista

sinihomejuustoa

 

cocktailtikkuja (, jotka on hyvä liottaa vedessä n. 10 min, etteivät syty grillissä palamaan)

 

Herkkusienet pyyhitään talouspaperilla puhtaiksi, jalat katkotaan. Jalat voi grillata erikseen kasvisten lisänä tai pilkkoa pieniksi kuutioiksi ja käyttää täytteessä. Amerikanpekonisuikaleet leikataan puoliksi pituussuuntaan, että saadaa kaksi pitkää suikaletta.

Täytetään herkkusienet sinihomejuustolla (ja jalan sienisilpulla), kiedotaan sieni pekonisuikaleella ristiin-rastiin ja kiiinnitetään cocktailtikulla.

Sienet asetetaan tosi kuuman grillin ritilälle, ensin 'alassuin' hetkeksi. Juuri ennen kuin homejuusto alkaa valua karkuun pekonin välistä, käännetään sienet ympäri ja jatketaan grillaamista. Herkku on valmis, kun pekoni on ihanasti ruskistunut ja tuoksuu jumalaiselta, homejuusto on sulanut ja kuplii hieman ja sieni on kypsynyt ja vaihtanut väriä. 

Tässä herkussa ei ole paljon hiilihydraatteja, mutta energiaa on sitäkin enemmän.

Tämän herkun voi mainiosti valmistaa tavallisessakin uunissa: paistetaan herkkusienet hyvässä lämmössä 250 astetta ja vaikkapa grillivastuksen alla kunnes ovat houkuttelevan ruskeita ja tuoksuvia.