Valmiita einesruokia saa ja joskus melko edullisestikin. Niin erilaisia lettujakin.

Mutta onko mitään ihanampaa tai rentouttavampaa kuin tehdäu letut itse.

Eikä maksa paljon.

Letut voi paistaa ihan  tavallisessa paistinpannussa tai sitten oikeassa pikku-lettu-pannussa. Tai vaikka wokissa, jollei muuta kaapista löydy.

Kananmunat ostetaan tietysti tarjouksesta. Sopivaa maitoa löytynee jääkaapista tai sitten letut voi valmistaa veteen, mehuun tai vaikka väljähtyneeseen vissyyn tai limsaan. Vehnäjauhot oli se kuivakaapin perusraaka-aine, jota aina pitäis olla käytössä. Terveellisemmät letut syntyy, jos sekaan heittää ryynejä, leseitä, porkkanaraastetta tai vaikkapa banaania. Jos haluaa amerikkalaistyyppisiä vähän paksumpia lettuja, voi taikinaan laittaa mukaan hieman leivinjautetta.

Lätyt

maitoa tms. nestettä n. puoli litraa

munia 2 kpl

sokeria n. puoli desiä

suolaa yksi teelusikallinen

vehnäjauhoa vatkataan sekaan pikkuhiljaa, että on sopivan paksuista

(leivinjauhetta 1 teelusikallinen)

(öljyä loraus)

(leseitä, ryynejä tms.)

 

Öljyä tai margariinia pannulle, kuumennetaan ja letut paistetaan kuumahkolla pannulla pitsisen ruskeiksi.

Nautitaan sellaisinaan, hillon, pakastemarjojen tai vaikka jäätelön kanssa, tai vanhaan tapaan hienosokerin kanssa. Ja juomana iltatee tai maitoa.