Keitetyistä perunoista voi tehdä tosi nopeasti perunaröstiletut.

Kuoritaan 2 perunaa per ruokailija. Viipaloidaan n.3 mm viipaleiksi, suikaloidaan n. 3mm suikaleiksi.

Rikotaan 2 kananmunaa kulhoon, vatkataan rakenne rikki.

Sekotetaan kananmunien sekaan perunasuikaleet, hieman juustoraastetta, 1-2 ruokalusikallista vehnäjauhoa, ripaus suolaa ja loraus soijakastiketta.  Sipulin ystävät lisäävät tavallista sipulia ihan pieneksi hakattuna tai valkosipulijauhetta.

Kuumennetaan mieluiten pikkulettupannu, laitetaan pannulle pienet nokareet margariinia ja/tai ruokaöljyä.  Painellaan lettumassaa  paistinlastalla ohueksi kerrokseksi lettupannun koloihin. Paistetaan lettuset hyvällä lämmöllä ruskeiksi ja rapeiksi. (Kannattaa maistella ensimmäisiä lettuja, jos suolaa on liian vähän, voi sitä lisätä maun mukaan).

Tarjotaan salaatin, tomaatin  ja kurkun sekä sinappisen salaattikastikkeen kanssa. Letut sopivat myös lisäkeperunoiksi esim. possuruoan kanssa.

Huomenna käytetään loput keitetyistä perunoista pyttipannuun...