<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Hiihtolomaviikkojen ja laskiaisen kunniaksi voisi tehdä jälkiruoaksi tai välipalaksi vanhanajan hyvän: köyhät ritarit.

 

Köyhät ritarit tehtiin entisaikaan kuivahtaneista pullapitkon siivuista. Nykyversioon voi käyttää kuivahtanutta pullaa, ranskanleipää tai muuta vaaleaa leipää. Voi myös käyttää valmiita vaaleita paahtoleipäviipaleita.

 

Koska vanhaan aikaan käytettiin todella kuivaa pullaa, tuorennettiin se kastamalla pullaviipale maitoon. Maitoa siis lautaselle ja viipale kastetaan nopeasti molemmin puolin. Jos käyttää melko tuoretta pullaa tai leipää, ei kostuttamista välttämättä tarvitse tehdä.

 

Kuumennetaan paistinpannu melko kuumaksi ja pannulle laitetaan reiluhkosti ruoanlaittomargariinia tai voita. Rasva kuumennetaan ja pullaviipaleet paistetaan hyvällä lämmöllä rapean ruskeiksi molemmin puolin.

 

Köyhät ritarit tarjoillaan perinteisesti mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa, myös jäätelö ja esim. säilykepersikka käy lisäkkeeksi.  Sanotaan, että hillo ja kermavaahto tekee köyhistä ritareista rikkaita!