<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Nyt tehdään perinteinen nakkikeitto. Tarvitaan 1 kg perunoita (K-tarjous 2 kg 0,99 euroa), nakkeja (K-tarjous 1,00 euro(pkt) ja keittojuureksia (n. 40 centtiä pussi) sekä lisäksi margariinia/öljyä ja mausteita.


Sulatetaan keittokattilan pohjalla n. ruokalusikallinen margariinia. Pilkotaan nakit n. sentin palasiksi, lisätään kuumaan rasvaan ja paistetaan niitä hetki. Nakit paistetaan näin aluksi kahdesta syystä. Ensinnäkin keitosta tulee kauniimman näköistä, kun makkarat eivät ole valjun vaaleita. Toiseksi se tärkeämpi syy: näin kuumennettaessa nakeista irtoaa enemmän makua keittoon, jolloin saadaan aikaa se vanha kunnon makkarasopan maku.

 

Nostetaan kauniin ruskeiksi paistuneet makkarapalat kattilasta ja laitetaan sivuun odottamaan.  Kattilan pohjalle jääneeseen rasvaan lisätään pussillinen keittojuureksia, pyöräytetään ja kuumennetaan, niin että maut alkaa irrota. Lisätään kattilaan n. 1,5 litraa vettä ja kuumennetaan kiehuvaksi. Kun liemi kiehuu, lisätään n. kilon verran kuorittuja ja kuutioituja perunoita. Perunoiden kypsymisaika riippuu lohkojen koosta.

 

Kun perunat ovat kypsyneet (haarukalla kokeillen pehmeähköjä), lisätään makkarat keittoon. Maistellaan makua, lisätään tarvittaessa soijakastiketta, suolaa, pippuria ja vaikkapa valkosipulipulveria tai kuivattua persiljaa.

 

Neljän hengen keiton hinnaksi tuli n. 2 euroa.